Verbeterde bereikbaarheid Eindhoven Airport

Vanaf vrijdag 26 april treft de gemeente Eindhoven maatregelen om de bereikbaarheid van Eindhoven Airport tijdens de drukke vakantieperiode voor reizigers te verbeteren. Tijdens de ochtend- en avondspits komt er onder andere een adviesroute voor reizigers van en naar de luchthaven over de Oirschotsedijk, Spottersweg en Anthony Fokkerweg.

Uit ervaringen van reizigers en verkeersonderzoek blijkt dat de huidige bereikbaarheid van Eindhoven Airport via de N2 (afrit 29) onder druk staat. De gemeente heeft de wens om in de toekomst onder meer op de N2 en A58 extra aansluitingen naar de luchthaven realiseren. Tot die tijd treft de gemeente Eindhoven in overleg met Eindhoven Airport tijdelijke maatregelen. Deze maatregelen zullen naar verwachting de wegen op Flight Forum tijdens de spits ontlasten.

Tijdelijke maatregelen

De tijdelijke maatregelen gelden voor de drukke zomerperiode van 27 april (start meivakantie) tot en met eind september (einde vakantieperiode) tijdens de ochtend- en avondspits.

De maatregelen om de doorstroming te verbeteren, bestaan uit een adviesroute en een aangepaste afstelling van drie verkeerslichten.

De adviesroute van en naar de luchthaven loopt tussen de parkeerlocaties van Eindhoven Airport en de afrit 29 van de N2 (Eindhoven Airport), via de Spottersweg, Oirschotsedijk en Anthony Fokkerweg. Speciale borden geven de adviesroute en betreffende spitstijden aan.
De verkeerslichten die enkele aanpassingen ondergaan, zijn die op de kruising Luchthavenweg-Parmentiersweg en op de twee aansluitingen van de Anthony Fokkerweg met de N2.

De gemeente controleert wekelijks de borden op de adviesroute. Verder volgt de gemeente de komende tijd de verkeerssituatie op en rondom de route, zodat eventuele ongewenste situaties snel duidelijk zijn en desgewenst aanpassingen kunnen plaatsvinden.