Nieuwe route van Eindhoven naar Brno

Met als startdatum 16 December 2011, voegt Wizz Air Brno Tuřany Airport (BRQ) in Tsjechië toe aan haar bestemmingen bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. De route tussen Brno en Eindhoven zal vanaf 16 december 2011 initieel tweemaal per week, op maandag en vrijdag, worden uitgevoerd met een moderne Airbus A320 met een capaciteit van 180 passagiers.

Brno is met haar 400.000 inwoners de tweede stad van Tsjechië en vormt het politieke, culturele en economische centrum van de Zuid-Moravische Regio, dichtbij het drielandenpunt met Oostenrijk en Slowakije. Brno heeft een goed geconserveerd centrum en staat bekend om haar grootse cultuur. Brno heeft een toonaangevende universiteit, een technische hogeschool en een conservatorium in haar midden. Brno heeft een actieve stedenband met de stad Utrecht.

„Wizz Air heeft razendsnel haar marktpositie in Tsjechië vergroot. Op dit moment worden er 12 routes vanaf Praag en 2 routes vanaf Brno aangeboden. Ons succes moedigt ons aan om verder te groeien op luchthavens waar de luchthaven infrastructuur aanwezig is en die een markt hebben die verdere groei kan verdragen. Wij denken dat Brno uitstekende groeimogelijkheden biedt voor alle betrokken partijen. Passagiers hebben nu toegang tot aantrekkelijke tarieven en de lokale economie kan profiteren van de toenemende stroom aan zakelijke en toeristische reizigers.”- zei John Stephenson, Executive Vice President van Wizz Air.

„Wij zijn erg tevreden met de toevoeging van alweer de elfde bestemming van Wizzair aan het netwerk van Eindhoven Airport. Met Brno wordt nu ook de zuidoostelijke regio Moravië in Tsjechië bereikbaar voor zakelijke en toeristische reizigers uit heel Nederland en Noord-België”- zei Fons Latour, Hoofd Commerciële Zaken van Eindhoven Airport.

De route naar Brno is voor Eindhoven Airport alweer de elfde bestemming die Wizzair vanaf de Brabantse luchthaven aan doet. Naast Brno zijn ook Vilnius, Gdansk, Warschau, Wroclaw, Katowice, Praag, Budapest, Bukarest, Belgrado en Sofia bestemmingen waar Wizzair vanaf Eindhoven Airport op vliegt. Voor Brno Airport is Eindhoven de derde bestemming van Wizzair, er wordt door Wizzair vanaf Brno ook gevlogen naar Londen en Rome.