4 nieuwe routes vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven/Dublin, 27 juli 2011: Ryanair, kondigde vandaag verdere groei aan voor Eindhoven Airport. Vanaf het aankomende winterseizoen zal Ryanair low cost vluchten gaan aanbieden naar Polen, Litouwen en naar Marokko. Ryanair’s netwerk op Eindhoven Airport groeit daarmee naar 27 boekbare bestemmingen. De vluchten naar de nieuwe bestemmingen Gdansk en Krakau in Polen, Kaunas in Litouwen en Marrakesh in Marokko starten eind oktober 2011. Tegelijkertijd zullen er extra frequenties worden toegevoegd aan de routes naar Londen Stansted, Milaan Bergamo en Rome. Verder zal Marseille ook deze winter als bestemming worden aangevlogen. Hiermee komt het aantal bestemmingen voor het winterseizoen op 22.

Henrike Schmidt, Ryanair’s Sales & Marketing Manager voor Nederland zei:
„Ik ben ontzettend blij om vandaag het winterschema voor Eindhoven Airport te kunnen presenteren waarin we vier nieuwe bestemmingen zien die vanaf eind oktober worden aangeboden. We introduceren drie nieuwe routes naar Oost-Europa, Gdansk en Krakau in Polen en Kaunas in Litouwen, waarvan we hoge verwachtingen hebben gezien de performance op andere routes naar deze bestemmingen. De Oost-Europese markt is in toenemende mate belangrijk voor het netwerk van Ryanair. Daarnaast ben ik net zo blij met de aankondiging van een route naar Noord-Afrika welke met name populair zal zijn bij de grote etnische Marokkaanse gemeenschap die in Nederland woont. Deze route is een prima alternatief voor diegenen die op familiebezoek gaan in Marokko of voor de avonturiers die de prachtige stad van Marrakesh en haar omgeving willen bezoeken. Het mag geen verrassing zijn dat in deze tijd waarin de Duitse luchthavens haar verkeerscijfers in elkaar zien zakken, Ryanair in Nederland haar grootste groei viert sinds de start van onze vluchten in 2002.”

Fons Latour, Hoofd Commerciële Zaken & Communicatie van Eindhoven Airport:
„Wij zijn bijzonder verheugd met deze grootste route-aankondiging die we sinds 2002 hebben mogen vieren. Vier nieuwe bestemmingen worden in één klap aangekondigd plus daarbij nog de uitbreidingen in frequenties op bestaande routes! Oost-Europa is voor Eindhoven Airport een snel groeiende markt die het met name in het zakelijke segment zeer goed doet. Met Marrakesh zijn we natuurlijk ook heel content omdat we hiermee een verbinding krijgen met Marokko en dan ook nog eens met een prachtige stad in een prachtige omgeving.” Met deze vier nieuwe routes biedt Ryanair nu 27 bestemmingen aan vanaf Eindhoven Airport waarvan er 22 ook tijdens de wintermaanden zullen worden aangeboden. De routes naar Gdansk, Kaunas, Krakau en Marrakesh zullen vanaf morgen boekbaar zijn via www.ryanair.com en zullen tijdelijk tegen actietarief worden aangeboden.

Nieuwe routes:

Eindhoven – Gdansk, iedere dinsdag en zaterdag vanaf 1 november

Eindhoven – Krakau, iedere maandag en vrijdag vanaf 31 oktober

Eindhoven – Kaunas, iedere maandag en vrijdag vanaf 31 oktober

Eindhoven – Marrakesh, iedere donderdag en zondag vanaf 30 oktober

Alle vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 737-800 met 189 stoelen.